Membran Tutkalı Nedir, Ne İçin Kullanılır?
16481
post-template-default,single,single-post,postid-16481,single-format-standard,bridge-core-2.0.7,non-logged-in,post-membran-tutkali-nedir-ne-icin-kullanilir,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-19.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-15776,elementor-page elementor-page-16481

Membran Tutkalı Nedir, Ne İçin Kullanılır?

Membran Tutkalı Nedir, Ne İçin Kullanılır?

Membran Tutkalı

Pres makineleri aracılığıyla uygulanarak en verimli sonuçları veren membran tutkalı sayesinde PVC membran folyoları ve MDF malzeme yapıştırma işlemleri çok daha kolay bir hale getirilmiştir. Sayısız sektörde yaygın bir kullanım ile dikkat çeken membran yapıştırıcının sahip olduğu özellikler ise kullanıcısına birçok farklı avantaj sağlar. Ayrıca kullanım alanına göre özel olarak bir araya getirilen kimyasal bileşenleri sayesinde üretim tesisleri ve atölyelerde üreticilere hızlı kuruma ve güçlü tutuş özellikleri ile fayda sağlar.

Tek komponetli ve çift komponentli olmak üzere iki farklı temel çeşidine sahip ürün genelde yüksek ısı dayanımı ile diğer pek çok unsura karşı ciddi bir direnç göstermektedir. Membran yapıştırıcı farklı kalınlıklara sahip birçok ürünün pres makinalarında birbirine güçlü bir şekilde tutturulması için tercih edilen ürün olarak öne çıkan başlıca yapıştırıcı türleri arasında yer alır.

Membran Tutkalı Nedir, Ne İçin Kullanılır?

Poliüretan dispersiyon esaslı ve tek veya çift komponentli olarak üretilen bir yapıştırıcı türü olan membran tutkal, tamir amaçlı da tercih edilen yeni nesil bir güçlü yapıştırıcıdır. Sertleştirici karışımları ile kullanımı ile tutuş gücünün artırılması sağlanabilir. En iyi ısı ve su yalıtımı için kusursuz bir kullanım sunacaktır. Farklı kalınlıkara sahip PVC folyo ve MDF yüzeylerin kolayca yapıştırılması için kullanılabilir. Membran tutkal hızlı kurama özelliği ile de öne çıkmaktadır.

Mutfak ve banyo kapı ve dolapların tamirinde veya kullanım alanına uygun malzemelerin birbirine yapıştırılması için kullanılır. Üretimi sırasında tercih edilen bileşenleri bilhassa suya dayanıklılık ve ısı mukavemeti ile dikkat çekmektedir. Kullanılacağı alanın belirlenmesinin ardından bu alana uygun biçimde uygulama metotlarının kullanılması ve poliüretan dispersiyonlu yapıştırıcısının sertleştirici ile kullanımın tercih edilmesi etkin bir tutuş gücü elde etmesini sağlar ve uzun yıllar gücünü korur.

Membran Pres Tutkalı Kullanım Alanları Nerelerdir?

Kullanım alanlarına göre tutkalların sınıflandırılması verimlilik açısında son derece önemlidir. Faaliyet alanınıza göre ihtiyaç duyduğunuz birçok yapıştırma işlemi için membran pres tutkalı kullanılabilir. Ev mobilyalarından PVC folyo uygulamalarına kadar geniş bir yelpazede söz konusu ürüne ihtiyaç duyulacaktır. Çevre ve insan sağlığına etkilerinin olmaması ise tercih edilmesinde en büyük etkenlerden biri olarak değerlendirilebilir.

Yaygın olarak membran yapıştırıcının kullanıldığı alanlar ise şunlardır:

  • PVC Folyo
  • MDF Yüzeyler
  • Polistiren Köpük
  • Ahşap Malzemeler
  • Ev Mobilyaları
  • Çeşitli Plastik Malzemeler

Ev mobilyaları ve mutfak, banyo kapı ve dolaplarının onarımı veya kaplamalarında da ürünün tercih edilmesinde yine yüksek dayanıklılık özellikleri öne çıkmaktadır. Suya ve ısıya dayanımına ihtiyaç duyulacak birçok alanda güçlü bir yapıştırıcı olarak güvenle kullanılabilir. Uygulama alanına göre en verimli uygulama metodunun seçilmesi verimliliğini de bir hayli artıracaktır.  

Membran Pres Tutkalının Özellikleri Nelerdir?

Membran yapıştırıcıların farklı markalar tarafından üretilmesi, bileşenlerine göre bu ürünlerinde farklı özellikler taşımasına neden olmuştur. Tek ve çift komponetli olarak da kullanılabilen ürün, isteğe bağlı olarak ısı dayanımına karşı gücünü artırmak için alternatif seçenekler ile tercih edilebilir. PVC, ABS, PET tamiri için yeni nesil özellikleri dikkat çeken membran tutkalı sayesinde istenen sonuç hızlı ve etkili bir şekilde alınmaktadır. Verimliliğin artmasında ise en önemli unsur sahip olduğu özellikleridir.

Membran yapıştırıcının sahip olduğu temel özellikler:

  • Poliüretan dispersiyon esaslıdır.
  • Yüksek viskoziteye sahiptir.
  • Hızlı kurur.
  • Sertleştiricisi ile kullanımı çapraz bağlayıcı oluşturarak etkisini artırır.
  • Pres makineleriyle verimli bir kullanım sağlar.
  • İsteğe bağlı tek veya çift komponetli olarak kullanılabilir.
  • Nem ve kimyasallara karşı dayanıklıdır.
  • Basitçe uygulanabilir.

Sentetik ve doğal malzemelerin birbiri ile güçlü bir şekilde tutunmasını sağlamasıyla kullanımı son derece avantajlıdır. Verimliliğini yüksek oranda artıran temek özelliklerinin her biri aynı zamanda bir avantajdır.

Membran Tutkalı Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Endüstriyel tutkal kullanımı sırasında özellikle uygulama alanına göre uygun metotların tercih edilmesi hayati önem taşır. Membran tutkalı özellikleri dikkate alınarak hem düşük hem de yüksek sıcaklıklara karşı dayanıklılığının yüksek oluşu doğrudan kullanımı sırasında yapılacak işlemlere bağlıdır. Kapı ve dolaplarda kullanımı kolaydır ve yapıştırıcı izi bırakmaz. Her ne kadar çevre ve insan sağlığına zararsız olsa da bu kullanımı sırasında temkinli davranmak gerekir.

Uygulama sırasında dikkat edilmesi gereken temel unsur doğru miktarda ve ısı uygulamaları ile yüzeye sürülmesidir. Sonrasında uygun basınçlarla belirli süre bekletilerek, hızlı kurma özelliğinden de yararlanarak etkili sonuçlar alınabilir. 

Membran Yapıştırıcı Fiyatları Ne Kadar?

Boğaziçi Kimyevi güvencesi ile üretilen membran yapıştırıcının etkin maddeleri sayesinde en etkili sonuçların alınması mümkündür. Günümüzde birçok marka tarafından üretilse de kullanım alanlarında göre uygun fiyat avantajlarından da yararlanarak ilgili ürünleri tercih edebilirsiniz. Membran tutkalı fiyatları bu nedenle farklılık gösterecektir.

Birçok sektör için hem üretim hem de tamir işlemleri sırasında aranan bir ürün olan membran tutkalı üreticilerin beklentilerini büyük oranda karşılar. Verimliliğinizi artıracak birçok yapıştırıcı ürününü firmamızdan temin edebilirsiniz.